top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΔανάη Πανταζή

Οι αρχές του Διαιτολογικού μας γραφείου

1. Όχι πιά ζύγισμα στις τροφές

Τα μενού δημιουργούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται ζύγισμα στις τροφές που καταναλώνονται, μιάς και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι φυσικό και εύκολα εφαρμόσιμο παντού και πάντα. Στήριξη και καθοδήγηση στο να αποκτήσουν τα άτομα μια υγιή σχέση με το φαγητό, μέσω της κατανόησης των αναγκών τους, της απενοχοποίησης των ενοχοποιημένων τροφών, της εξισορρόπησης των διατροφικών τους συνηθειών και της εξοικείωσης με εργαλεία που έχουν σαν στόχο την αυτόνομη διαχείρηση των διατροφικών τους επιλογών με επίγνωση.


2. Βελτίωση εικόνας σώματος

Στόχος είναι να είμαστε σε επαφή με το σώμα μας και να έχουμε σαν κινητήριο δύναμη την αγάπη και την αυτοφροντίδα σε όποια αλλαγή επιχειρούμε να κάνουμε.


3. Εξατομικευμένα μενού

Κάθε μενού δημιουργείται κατα τη διάρκεια της συνάντησης μαζί με το άτομο που απευθύνεται στο γραφείο για καθοδήγηση. Συμπεριλαμβάνει τις προτιμήσεις, την ευχέρεια χρόνου, τις μαγειρικές του ικανότητες και τις εξατομικευμένες του ανάγκες λόγω φύλου, ηλικίας, ύψους, βάρους και πιθανών νοσημάτων ή/και ιδιαίτερων καταστάσεων, όπως εγκυμοσύνη, θηλασμός και αυξημένη φυσική δραστηριότητα.


4. Τροποποίηση συμπεριφοράς

Κατα τη διάρκεια των συναντήσεων επιτελείται σταδιακά μια τροποιήση συμπεριφοράς σε πολλαπλά επίπεδα (συχνότητα γευμάτων, φυσική δραστηριότητα, κατανάλωση νερού κ.ά.), έτσι ώστε οι αλλαγές να γίνονται συνειδητά, με επίγνωση ούτως ώστε να διατηρούνται και να επιτυγχάνεται ο στόχος της συντήρησης του επιθυμητού αποτελέσματος


5. Στήριξη και καθοδήγηση

Επειδή λίγα πράγματα προγραμματίζονται με ακρίβεια, για όλα εκείνα τα στρεσογόνα ερεθίσματα, τις ανατροπές στο πρόγραμμα και τις στιγμές που χρειάζεται ενδυνάμωση του κινήτρου και της αυτοαποτελεσματικότητας υπάρχει διαθέσιμη βοήθεια, είτε μέσω e-mail, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω γραπτού μηνύματος. Αρκεί να τη ζητήσετε και θα την έχετε.


567 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page