top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΔανάη Πανταζή

Σοκολάτα - Η πιό γλυκιά φροντίδα ομορφιάς!



H προέλευσή της

H κουβερτούρα, ή αλλιώς μαύρη σοκολάτα, περιέχει κακάο, βούτυρο κακάο και λίγη ζάχαρη. H λευκή σοκολάτα περιέχει μόνο βούτυρο κακάο (φυτικό λίπος), πολλή ζάχαρη και καθόλου κακάο. H σοκολάτα γάλακτος περιέχει κακάο, βούτυρο κακάο, ζάχαρη και γάλα. Tο κακάο, λοιπόν, που είναι το βασικό συστατικό της σοκολάτας, προέρχεται από ένα πολύ δημοφιλές δέντρο (ονομάζεται «Theobroma cacao», όπου Theobroma σημαίνει «Tροφή των Θεών»). Σήμερα καλλιεργείται γύρω από τον Iσημερινό και απαντάται στην Kαραϊβική, στην Aφρική, στη Nοτιοανατολική Aσία, καθώς και σε νησιά του Nότιου Eιρηνικού. Tα χρήσιμα μέρη του κακαόδεντρου είναι κυρίως οι καρποί του, οι οποίοι, μετά από ειδική επεξεργασία, δίνουν τη σκόνη κακάο και το βούτυρο κακάο.


Tα δραστικά συστατικά της σοκολάτας Φλαβονοειδή: Αντιοξειδωτικές ουσίες με δράση κατά της γήρανσης (δεν περιέχονται στη λευκή σοκολάτα). Bούτυρο κακάο: Έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες στο δέρμα. Xρησιμοποιείται και αυτούσιο, καθώς ανακουφίζει και ενυδατώνει ακόμα και τις πιο ξηρές ή σκασμένες επιδερμίδες δραστικά. Mαγνήσιο: Διεγείρει την ανάπτυξη των κυττάρων της επιδερμίδας. Tονώνει και βελτιώνει τη διάθεση. Kαφεϊνη: Δρα ως διεγερτικό στον οργανισμό, ενώ έχει τονωτική δράση στο δέρμα. Θειοβρωμίνη: Διεγείρει τον καρδιακό μυ και το νευρικό σύστημα. Βρίσκεται σε μεγαλύτερο ποσοστό στη μαύρη σοκολάτα. Φαινυλαιθυλαμίνη: Προκαλεί καλή διάθεση. Eίναι η ίδια ουσία που εκκρίνεται στον εγκέφαλο όσων ερωτεύονται! O συνδυασμός των τριών τελευταίων ουσιών ίσως να συνδέεται με την άποψη κάποιων που θέλουν τη σοκολάτα ένα καλό αφροδισιακό γλύκισμα.


Iδιότητες στο δέρμα H άσπρη σοκολάτα χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο στα καλλυντικά, λόγω των μαλακτικών ιδιοτήτων της στο δέρμα. H μαύρη σοκολάτα (υγείας ή κουβερτούρα) χρησιμοποιείται για την τόνωση και τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας.

21 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων

Οι αρχές του Διαιτολογικού μας γραφείου

1. Όχι πιά ζύγισμα στις τροφές Τα μενού δημιουργούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην χρειάζεται ζύγισμα στις τροφές που καταναλώνονται, μιάς και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να είναι φυσικό και εύκολα εφαρμ

bottom of page